Ruletti vaikuttaa ensin monimutkaiselta, mutta kun vähän paneutuu, siitä paljastuu kiehtova klassikko ja monen pelaajan suosima rahapeli.

Pelisäännöt ovat yksinkertaiset, vain erilaisten panostusmahdollisuuksien opettelu vie aikaa. Mitään tarvetta ei toki ole tietää kaikkia eri vetoja ennen kuin voi kokeilla pelaamista.

Rulettia pelataan pyörittämällä rulettipyörää, jossa on numerot 1-36 joista puolet punaisia ja puolet mustia, sekä vihreä nolla. Pelikierroksella pyörä laitetaan pyörimään ja pelinhoitaja (croupier) heittää kuulan kiertämään pyörää. Kun rulla hidastuu, kuula putoaa yhteen sen ruuduista ja määrää voittonumeron ja värin.

Ennen pyöräyttämistä, pelaaja saa asettaa pelimerkkejä rulettipöydän ruudukkoon haluamiinsa kohtiin. Ruletissa on ainakin 12 eri vetoa joihin voi panostaa.

Ruletista riippuen niitä voi olla huomattavasti enemmänkin, ja lisäksi on useita erilaisia yhdistelmävetoja. On esimerkiksi sallittua pelata kahta vierekkäistä numeroa laittamalla merkit näiden välissä olevalle viivalle.

Jokaiselle vedolle on oma voittokertoimensa. Parhaiten voittaa jos valitsee yhden tietyn numeron ja osuu siihen. Tällöin panoksensa saa 36-kertaisena. Tietenkin silloin voitto on paljon harvinaisempi kuin jos panostaisi esimerkiksi mustalle värille. Silloin voittaa millä tahansa mustalla luvulla ja saa voittonsa kaksinkertaisena takaisin.

Skip to toolbar